Twitter, what else?

‘Michael watch this video!’ Alle Michaels met interesse in marketing, die onlangs inlogden op Twitter, kregen deze tweet van MySocialDatabase te zien.

https://twitter.com/MySocialData/status/781398172233064448

Welkom in de wereld van big data, social media, content en hyper targeting. Waar het geen toeval is dat deze boodschap bij zo’n 2000 Michaels terechtkwam. En waarom verzond MySocialDatabase deze tweet aan Michael? Omdat het een van de meest voorkomende namen van marketeers op Twitter is. De impact van de persoonlijke tweet was er gelijk. De Michaels reageerden zondermeer positief op de Twitter advertentie. Hieronder een aantal reacties:

https://twitter.com/i/moments/787722805370650624

We klikken niet meer

De wereld van een marketeer is complex. Consumenten klikken steeds minder nieuwsbrieven open. Google advertising kan al snel kostbaar worden, zo ook andere vormen van advertising. En hoe zet je social media het beste in? Als je niet oppast kost het veel tijd en geld om op alle promotiefronten bezig te zijn. Hoe zorg je er dan wel voor dat je boodschap de juiste doelgroep bereikt?

Finding Michael

Een consument gaat niet tot een aankoop over door een enkele boodschap. Dat gaat over meerdere stappen waarbij hij - bewust en onbewust - informatie over je product waarneemt. Hier komt ‘the power of content’  in beeld. Een consument slaat meer op dan alleen een prijs en product. Het gaat ook over imago en betrokkenheid. Die creëer je met content oftewel storytelling: het verhaal achter je product, wat je verder bezig houdt, waar je om kunt lachen. De lezer krijgt een positief beeld en raakt meer betrokken. Zo wordt hij ontvankelijker voor je product of dienst.

Wat MySocialDatabase vervolgens doet is de voor jou relevante community erbij vinden. Op basis van data van mensen die op social media actief zijn. Met hun geavanceerde techniek van hyper targeting kan haarfijn gepinpoint worden. Zie hier de kracht van het woord in combinatie met de juiste data, oftewel de waarde van social impact.